Látványtervek készültek a leendő lakótelepről, ami közel 100 méter hosszú épületekkel 650 méter szélességben épülne bele a vidék kertvárosias látványába. A képek minden irányból, különféle távolságokból lettek készítve. A képre kattintással a nagyobb felbontás is elérhető.

Törökbálint fejlődése képekben, ami ezek után méltón megérdemli majd a városi rangot...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tukorhegy.blog.hu/api/trackback/id/tr222415040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elCaro 2010.11.06. 16:00:35

Mi lesz a következő lépésünk?

Szabadházi-hegy (törölt) 2010.11.24. 22:58:47

Mi a baj ezzel az új, tervezett beépítéssel? Sőt, tovább kérdezek: mindegy, hogy mi is a baj, tkp. milyen alapon tiltakoznak a tükörhegyiek, mikor úgy 15 éve még gyümölcsös volt ott, ahol ma a luxuslakótelepük áll? Ők is így kerültek ide, mint akik ide fognak majd jönni, tehát nemigen van jogalapjuk tiltakozni a tlp. fejlesztése ellen. Ők sem bennszülettek és Tükörhegy sem volt mindig mai borzalmas, ún. "kertváros". Gyönyörű, jó kis gyümölcsös volt, szuper félkörpanorámával a budaörsi hegyekre - na, ebbe barmoltak bele a tükörhegyiek a puccos, súlyosan ízlésficamos, sznob épületeikkel. Ennyi barmolás után most már tök mindegy, mi lesz a területtel - s főleg érdekes, hogy azok akarják megszabni, mi történjen, akik maguk voltak azok, akik teleszórták Tükörhegyet az ezredforduló kifordult, beteg "építészetével".

Nem érzi a közösség, hogy a tipikus NIMBY-t valósítja meg, s ezért nem igazán hiteles a tiltakozása? Szeretném megérteni az újgazdagok alkotta, súlyosan túlépített lakótelep lakóinak motivációit, de normális, ép, környezettudatos ésszel nehezen megy.

Szőke Péter 2010.11.26. 18:56:43

Kedves Szabadházi-hegy!

Ön Szabadházi-hegyen lakik? Ha igen, gondolom római származású, mint az első telepesek, vagy netán rác nemzetiségű és ősei már a budai jezsuita rend tulajdonszerzése előtt itt éltek 1700 előtt. A natív törökbálinti származás innen eredeztethető. Vagy elég csak az Ön szavaival élve "bennszületettnek" lenni. A lányom például őslakos, ő joggal háborog? Mellesleg nem az új betelepülők ellen háborgunk, hanem azok ellen, akik ezt lehetővé tették ilyen mértékben és mellesleg nem tájékoztattak róla széleskörűen senkit, annál inkább félrevezettek. Ön szerint ez teljesen rendben van. Az sem probléma, hogy egy utca mentén Törökbálint területének csak néhány %-ban mérhető területére egyharmad törökbálintnyi embert akarnak beköltöztetni. Az Ön normális, ép, környezettudatos eszével ez abszolút emberi mérték, nincs itt probléma. Mellesleg a területet alig száz "bennszületett" értékesítette, mert jobb üzletnek gondolta úgy látszik az 1040 lakásos lakótelepet, mint 10 hektár gyümölcsöst, amit kárpótlásként kapott előtte nem sokkal.
Ön tudja mi a NIMBY?
NIMBY = "Not In My Back Yard" - azaz "Nem az én kertem". Mire használják a kifejezést? Például ha egy közösség igényel valamit, de annak externális hatásait nem hajlandó tudomásul venni. Nem gondolnám, hogy bárki az eredeti kisértékű kert tulajdonosain kívül igényelné 1040 lakótelepi lakás megépítését. Ha úgy lenne, ahogy kommunikálva volt, azaz iskola, óvoda, közintézmény, bolt stb., akkor az Ön téves elnevezésű NIMBY-je sem lenne.
süti beállítások módosítása